e-mail: Anita.surewaard@hccnet.nl           Disclaimer     Privacy

Mijn Praktijk

Anita Mijn praktrijk bestaat uit diverse onderdelen van natuurgeneeskunde. Ik geef behandelingen in voetrefelextherapie en acupunctuur. Deze behandelingen kan ik afzonderlijk en in combinatie aanbieden. De behandelingen kunnen elkaar versterken. De behandelingen activeren ons zelfgenezend vermogen.


In 2006 ben ik geslaagd voor voetreflextherapie. Dit is een afgeronde HBO opleiding. Daarnaast heb ik diverse nascholingen gedaan zoals neuroreflex therapie.


Sinds 2019 ben ik geslaagd voor acupunctuur. Dit is een afgeronde HBO opleiding. Met acupunctuur is het mogelijk om een verstoord evenwicht te herstellen. Er wordt gebruik gemaakt van naalden maar ook van cups. Hiermee activeer je het ontgiften van het lichaam en stimuleer je het immuunsysteem. Er wordt ook tongdiagnostiek en polsdiagnostiek gedaan.


Traditionele Chinese Geneeskunde:

Het ontstaan van deze geneeskunde vindt zijn oorsprong in China, zeker 2600 jaar voor Christus. Deze geneeskunde heeft diverse therapie vormen die een holistische basis hebben: het welbevinden van lichaam en geest.


Je hebt acupunctuur, voetreflextherapie, kruidenleer, lichaamsmassages maar ook bewegingsleer zoals Tai Chi en Qi Neng Qi Gong.


Deze behandelingen zijn erop gericht om ziektes te voorkomen. Het heeft dus een preventieve werking.